Företagsfilm – den nya trenden

Inom den digitala världen kommer det nya utmaningar varje dag och därigenom fler nyheter. En av dessa är att företag vill synas bättre men framför allt få ut sitt budskap om sig själva och vad de står för. Ett sätt att göra detta är att göra budskapet visuellt genom en film. Det heter kort och gott – företagsfilm.

Vad är en företagsfilm?

Den stora nyheten är inte att göra animerade filmer för att lättare sprida ett budskap – det är att göra en film som demonstrerar vad företaget arbetar med och vad det står för. Ungefär som att förklara för ett barn något så enkelt som hur man tillverkar något. Priset för att göra en företagsfilm varierar, och kan faktiskt kosta så lite som ett par tusen kronor ända upp till flera hundratusen kronor.

Företagsfilmen ska demonstrera vad ni gör i verksamheten. Ni visar de olika rollerna som finns i företaget och vad varje roll är ansvarig för. Sedan kan man även demonstrera vad företaget står för, vilka ledord som gäller och hur man arbetar tillsammans, vilken policy som gäller. Detta är inte bara roligt för kunder att se utan även för medarbetarna själva. Ibland är det lätt hänt att glömma bort vad ens verksamhet man jobbar på faktiskt står för. Lärorikt och transparent. Men en företagsfilm ger er också chansen att sticka ut rejält och göra er en fördel gentemot konkurrenterna. Vad skulle kunna vara bättre i dagens snabba och föränderliga samhälle?

När du pratar eller hör om företagsfilmer så kanske du tänker en trist demo och några tecknade figurer som passerar på skärmen under 5 minuter. Men idag är det betydligt roligare och klurigare än så. Förr kanske man använde bilder från en overhead apparat och ritade lite på en tavla bakom, ungefär som under en klasslektion. Idag ser det helt annorlunda ut.

Många som får en pdf om företaget struntar blankt i att läsa den, det är för tråkigt och tar för lång tid i anspråk. Att kika på en film är ju betydligt roligare eller hur? Dock ska ju filmen göras på ett bra sätt. En del företag med liten budget väljer att göra filmen själva och köpa egen utrustning att arbeta med, medan andra anlitar ett produktionsbolag som gör den på ett riktigt proffsigt sätt. Då får du givetvis betala mer men du kommer troligtvis att få ett fint resultat i slutändan.