Odlingsintresset har ökat

Sedan pandemin har det ofta skrivits om att odlingsintresset har ökat i Sverige. Därför kändes det passande att även vi i denna artikel fokuserar på odling och ger dig tips på hur du odlar där hemma.

Handla fröer på nätet

Förutom att det har rapporteras om att odlingsintresset har ökat så har även allt fler börjat handla på nätet. Om du är intresserad av att börja odla kan du gå in på https://flo-rea.com/ som säljer fröer och ger inspirerande tips om odling på sin hemsida. Du hittar allt från fröer för blommor såsom rosenskära, zinnia och solros. Det finns även olika varianter av blommixar. Förutom att du finner ett brett utbud av fröer för blommor kan du också klicka hem fröer för grönsaker och örter. Du kan till exempel börja odla morötter, gurka och tomat. Det finns även fröer för kryddor såsom basilika, timjan och salvia.

Börja odla

Du kan börja odla inomhus redan under vårvintern. Men den primära säsongen för odling är under sommaren eftersom växter trivs som bäst när de får solljus. Förutom att de behöver ha solljus behöver de också vattnas dagligen för att de ska växa till sig. Samma sak gäller för blommor. Till en början kan du odla i små krukor inomhus och därefter sätta den i pallkragar eller större krukor utomhus om det är grönsaker. Blomsterfröer behöver du dock vänta med att sätta till våren eller sommaren eftersom de har en kortare levnadsperiod. Blommor kan du sätta i krukor eller direkt i rabatten om du vill det.