Podcasts om nyheter

Idag finns det många olika sätt att ta del av det senaste som hänt i Sverige och i världen. Ett sätt är att lyssna på podcasts. Det finns ett flertal podcasts du kan lyssna på för att få de senaste nyheterna. I denna artikel får du några tips på de mest populära poddarna om nyheter.

Ekot

Ekot har levererat nyheter i Sveriges radio sedan långt tillbaka i tiden. Numera kan du också ta del av deras nyheter genom att lyssna på deras dagliga podcasts. De släpper flera poddar om dagen där du får ta del av deras nyhetssändningar, men också specialavsnitt som fördjupar sig i vissa nyhetshändelser.

The Daily

The Daily är en podcast som produceras av den världskända tidningen the New York Times. Denna podcast ger dig dagliga nyheter på engelska. De släpper en podcast varje dag där de pratar om det senaste som hänt. Avsnitten är ungefär 20 minuter långa, vilket betyder att du med enkelhet kan ta del av det senaste utan att det behöver ta upp alltför mycket av din tid. The Daily leds av Michael Barbaro och gästas av journalister.

The Daily Messiah

Om du vill ha en lite mer humoristisk inriktning på dina nyheter är det the Daily Messiah du bör lyssna på. Podcasten programleds av komikern Messiah Hallberg tillsammans med Klara Doktorow och John Willander Lambrell som släpper en ny podd varje dag där de går igenom det senaste som hänt i världen. Ett nytt avsnitt släpps varje vardag.

P3 krim

P3 krim är en podcast som produceras av radiokanalen P3. Podden släpper nya avsnitt varje vecka där programledarna Evalisa Wallin och Viktor Ahldén går igenom vad som hänt den senaste veckan vad gäller olika brott och straff.

Druid & Zimmerman show

Druid & Zimmerman show är podcasten för dig som vill veta vad som hänt den senaste veckan inom politiken. Podcasten programleds av Katherine Zimmerman och David Druid och gästas av politikexperten Lova Olsson och komikern Moa Wallin.